|

Parhaat ilmaiset kuvapankit

6 parasta ilmaista kuvapankkia

Kuvien käyttö on olennaista erilaisissa viestintäkanavissa. Kuvilla luodaan tunnelmaa ja niillä luodaan asiayhteyksiä julkaisuun verkossa ja printissä.

Ammattikuvaajien ottamat kuvat ovat aina parhaita, koska ne luodaan yksilöllisesti ja autenttisesti, juuri asiakkaan yrityksestä tai tapahtumasta. Ammattilaisen ottamia valokuvia voidaan sopimuksen mukaan käyttää yrityksen markkinoinnissa kuten halutaan.

Ilmaisista kuvapankeista löytää myös erittäin laadukkaita kuvia. Usein ilmaisia kuvia käytetään rajallisten projektibudjettien vuoksi.

Monesti yrityksellä tai kuvia tarvitseva organisaatiolla ei ole riittävän laadukasta kuvamateriaalia omasta tuotannostaan tai palveluun liittyvästä prosessista.

Tässä kohtaa ilmaiset kuvapankkikuvat tulevat avuksi. Tietyn toimialan tunnelmaa voidaan luoda vaikkapa kotisivuprojektissa ilmaisista tai maksullisista kuvapankkikuvista.

Usein kuvia saatetaan etsiä myös Googlen kuvahakua käyttämällä. Lue siitä aiheesta kuinka uudelleenkäytettäviä kuvia etsitään kuvahaulla ja mitä kuvien käyttöön liittyviä asioita tulee huomioida. Lue täältä

Ilmainen kuvapankki vai maksullinen kuvapankki ?

Kuvapankkeja on olemassa siis ilmaisia ja maksullisia. Ilmaisten pankkien kuvamateriaali on usein paljon suppeampi kuin maksullisten. Vaikka puhutaan ilmaisesta kuvapankista, ei se tarkoita että kuvat olisivat jotenkin heikkolaatuisempia kuin maksullisten kuvien. Usein aihealueet tarjoavat vain suppeampaa valinnan mahdollisuutta.

Huonona puolena ilmaisten kuvapankkien käytöstä on se että niitä käyttävät monet muutkin sisällöntuotannossaan. Et siis saa täysin autenttista kuvaa joka yksilöisi tilanteen juuri vaikka sinun yritykseen. Ajatellaan että olisit vaikka kotisivujen tekijä vantaalla, ja tarvitsisit asiakkaallesi paikallisista ulkoliikuntapaikoista taustakuvia. Tuskin kupankankeista löytyy.

Jos mietit sisällöntuotantoa ja ammattikuvaajan palkkaamista, on aina suositeltavaa, että palkkaat ammattikuvaajan mukaan tuotantoon. Saat juuri sellaisia kuvia kuin projektisi tarvitsee.

Huomioi lisenssit ilmaistenkin kuvien käytössä

Huomioitavaa on myös se että myös ilmaisista kuvapankeista löytyvät kuvat eivät aina ole täysin vapaasti käytettävissä vaikkapa kaupallisiin tarkoituksiin. Maksulliset kuvapankit antavat usein täyden vakuuden materiaalin hyödyntämiseen kaupallisissa käytöissä.

Tsekkaa ilmaisten kuvapankki kuvien lisenssit Creative Commonsista

Kuvien käytössä kannattaa tutustua CC0-lisenssiin. Creative Commons lisenssistä voit lukea oheisen linkin kautta. Käytännössä tarkoittaa kuvien vapaata käyttöä erilaisiin julkaisuihin.

Usein kuvien yhteydessä olevat lisenssikoodit selventävät miten kuvia saa käyttää ja näiden lisenssikoodien selvennykset löydät tuolta Creative Commons-palvelun selosteista.

Alla on listattuna 6 parasta ilmaista kuvapankkipalvelua. (tuotannon mielestä). Jos etsit kuvia suomesta on alla listattu artikkelin päivityksessä 2.2.2022. Myös aivan uusi suomalainen ja täysin ilmainen kuvapankki pixbuster.

Pexels ilmainen kuvapankki

https://www.pexels.com

Pexels on ilmaisten kuvien kierrätyskeskus laadukkaassa mielessä. Palvelussa on myös ilmaisia videoita. Pexels kerää laadukkaita kuvia muiden kuvapankkien kuvista ja tarjoaa niitä omalla alustallaan.

Sloganinsa mukaisesti sieltä löytää parhaat ilmaiset kuvapankkikuvat ja videot lahjakkailta kuvaajilta.

Pixabay ilmainen kuvapankki

https://www.pixabay.com

Pixabay on yksi pisimpään ilmaisia kuvia netissä tarjonnut kuvapankki. Yli 2.2 miljoonaa ilmaista kuvaa ja myös videota käytettäväksi. Täältä löytyy myös vektoroituja kuvia jos olet tekemässä illustraatioita.

Unsplash kuvapankki

https://www.unsplash.com

Unsplash on siitä erikoinen kuvapankki, että sieltä löytyy paljon humoristisella twistilla kuvattua materiaalia. Tämä on loistava paikka hakea ilmaisia kuvapankki kuvia eripuolilta maailmaa.

Negative space kuvapankki

https://negativespace.co

Täältä löydät paljon amatöörivalokuvaajien vapaasti käyttöön jaettua kuvamateriaalia. Kuvien sisältö paljon briteistä, mutta soveltuu hyvin kuvien monipuolisuuden vuoksi mihin tahansa käyttöön.

Suomalainen kuvapankki Pixbuster

https://www.pixbuster.com

Pixbuster on ammattivalokuvaaja Juha Tuomen täysin ilmainen suomalainen kuvapankki. Kaikki kuvat, joissa ihmiset poseeraavat, ovat ammattimaisesti julkaistuja mallijulkaisuja, myös eettiseen kaupalliseen käyttöön. Tämä on erittäin tärkeä kohta, kun käytät ilmaisia ​​kuvia. Joten olet suojattu käyttäessäsi Pixbuster-kuvia, ei vaivaa, ei yllätyksiä!

Pixbusterin käyttöön on vain yksi sääntö. Älä jaa Pixbusterista ladattuja kuvia kolmannelle osapuolelle. sen sijaan: kannusta ystäviäsi tai työtovereitasi käymään suoraan pixbusterissa ja lataamaan kuvia itse.

Helsinkikuvia kuvapankki

https://www.helsinkikuvia.fi

Helsinkikuvia.fi-palvelu tarjoaa Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Valokuvia voi ladata omalle laitteelleen korkearesoluutioisina eli painokelpoisina tai pienempinä, verkkoon sopivina kuvina.

Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 -lisenssillä. Se merkitsee, että kuvia voi käyttää haluamallaan tavalla maksutta, kunhan mainitsee kuvan yhteydessä kuvaajan nimen ja Helsingin kaupunginmuseon.

Lisenssi sallii myös kuvien kaupallisen käytön, jos lainsäädäntö ei sitä estä. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Mikä on ilmainen kuvapankki ?

ilmaiset kuvapankit tarjoavat laadukkaita kuvia käytettäväksi täysin maksutta. kun taas maksullinen kuvapankki tarjoaa kuvia käyttöön esimerkiksi kuukausittaista lisenssiä vastaan, tai kertaostoksen kuvasta tietyllä lisenssillä.

Kuvapankkeja on siis olemassa ilmaisia ja maksullisia. Tärkeää kuvien käytössä on varmentaa niihin sovellettavat lisenssit. Tsekka 5 ilmaisen kuvapankin lista täältä

Similar Posts