Sisällöntuotanto kotisivuilla ja SoMessa

Written by Passe

Kasvatan asiakkaitteni myyntiä erilaisin digimarkkinoinnin keinoin. Olen yrittäjä Forta Media, vuodesta 2013.

huhtikuu 26, 2018

Mitä on sisällöntuotanto?

Ilman laadukasta sisältöä, tuote- ja palvelukuvauksia, blogi-artikkeleita, tai videoita on sivustosi vierailijoille mielenkiinnoton vierailun kohde. Itseasiassa sivustosi ei pärjää kilpailussa laisinkaan, koska se ei todennäköisesti edes sijoitu hakukoneiden sijoituksissa niin korkealle, että se saisi liikennettä. Sisällöntuotanto on osa sisältömarkkinointia jonka tarkoituksena on tuottaa yleisöä kiinnostavia sisältöjä tuotteista ja palveluista.

sisällöntuotanto kotisivuilla

Sisällöntuotantoa ja sisältömärkkinointia tehdään nykyään monessa eri kanavassa. Sisällöntuotanto on tärkeää siksi, että sen avulla pystytään saavuttamaan hakukoneiden tuloksissa paremmat hakukonesijoitukset. Hyvien hakukonesijojen  kautta tuotteistasi ja palveluistasi kiinnostuneita vierailijoita ohjautuu yrityksesi verkkosivuille. Myös Some-mainonnan kautta voidaan laadukkaan sisällön kautta saada sisältöösi tutustuneet potentiaaliset asiakkaat tutustumaan tarkemmin tarjontaasi. Laadukas sisältö on siis avain ostopäättäjien ja kuluttajien kiinnostukseen yrityksesi tuotteista. Saat siis ostovalmiita b-b liidejä lähes (ilmaiseksi)

Sisällöntuotanto on tärkeää myös siksi, että sen kautta pystytään tavoittamaan oma asiakaskohderyhmä eri Some-kanavista. Sisällöntuotantoa ja Some-markkinointia kannattaa työstää vaikkapa yrityksen uutuuksista ja tapahtumista sekä kohderyhmää kiinnostavista asioista.

Ilman laadukasta sisältöä, tuote- ja palvelukuvauksia, blogi-artikkeleita, tai videoita on sivustosi vierailijoille mielenkiinnoton vierailun kohde. Itseasiassa sivustosi ei pärjää kilpailussa laisinkaan, koska se ei todennäköisesti edes sijoitu hakukoneiden sijoituksissa niin korkealle, että se saisi liikennettä. Sisällöntuotannolla on siis erittäin suuri merkitys juuri hakukoneoptimoinnin kannalta.

Miten sisältömarkkinointia sitten pitäisi lähteä tuottamaan? Alla lyhyt video joka avaa sisällöntuotannon lyhyesti.

tee sisällöntuotantoa asiakkaiden ongelman ratkaisun kautta

Erilaisia sisällöntuotannon taktiikoita voidaan asemoida käyttöön myös yrityksen kotisivuilla. Kotisivujen pääasiallinen tehtävä on saada tuotettua yrityksen myynnille usein laadukkaita liidejä tai verkkokaupalle suoraa kauppaa,tai uutiskirjeiden tilaajia.

Kun yrityksen kotisivut rakennetaan asiakkailta tulevien kysymysten varaan saadaan lähtökohtaisesti verkkosivujen sisältö ”osumaan” hakukoneiden hakuihin. Valitut sanat ja kysymykset vastaavat hakukoneista tuotteiden ja palvelutuottajien sivujen sisältöihin. Muutaa pointti kuinka kysymykset hauissa kannattaa perata:

 • Mitkä ovat asiakkaittesi usein kysytyt kysymykset tuotteisiisi ja yritykseesi liittyen
 • Millaisia ovat asiakkaiden ongelmat ja kuinka tuotteesi ja palvelusi auttaa ratkaisemaan ne
 • Anna sisällön kautta arvokasta tietoa ilmaiseksi
 • Kerro selkokielisesti miksi juuri sinun tuote on asiakkaalle järkevä investointi
 • Kerro rohkeasti kaikki oleellinen läpinäkyvästi. Näin rakennat luottamusta jo sivuillasi.

Jos et ole kartalla kysymyksistä joita asiakaskuntasi usein yritystoimintaasi ja tuotteitasi kohtaan kyselee, voidaan yleistä sisältöä lähteä rakentamaan myös ubersuggestin avainsanatyökalun kautta. Näistä saadaa tietoa yleisten hakumäärien ja sanojen varaan rakennettavasta sisällöstä. Paras tapa oman sisältökartan luomiseen onkin näiden kahden tavan yhdistäminen ja verkkosivujen sisällön tuotannossa.

opastava sisällöntuotanto ja myyvä copy?

Sinä tiedät oman tuotteesi ja palvelusi varmasti paremmin kuin kukaan muu, mutta usein asiakkaiden oma sisällöntuotanto (tekstit) ovat suppeita ja keskittyvät liian paljon asioihin joita tavan tallaaja, eli asiakkaasi eivät ymmärrä. Samoin sisällöntuotannossa olisi hyvä käyttää mahdollisimman myyvää tekstiä. (copy) Myyvän tekstisisällön tuottajia pitää hankkia digimarkkinoinin toimistoista tai sellaisista paikoista joissa pystytään miettimään tuotteen kaupalliset vahvuuden ja saamaan niistä koostettua mahdollisimman myyvät tuote- ja palvelukuvaukset.

Pystyt tuottamaa myyvät sisältövahvuudet tuotteistasi kun mietit mitä hyötyjä tuotteesi  tuo asiakkaalle? 

 • Miten tuote ratkaisee asiakkaan ongelman
 • Miksi se on paras tuote asiakkaallesi (älä myy hintaa)
 • Kun asiakas hankkii tuotteet millaisia kokemuksia hän tulee siitä (todennäkoisesti saamaan)
 • Kuinka helposti asiakas pystyy tuotteen / palvelun hankkimaan 

 

Opastava sisällöntuotanto tuote-esittelyn avulla verkkosivuilla ja somessa

Jokaisella mainosten kautta tulevalla vierailijalla on jokin ongelma johon hän haluaa ratkaisun. Hyvin suunniteltu myyvä sisältömarkkinointi tarjoaa tähän ratkaisun. Mikä tahansa tuote tai palvelu onkaan kysymyksessä sivun sisällön tulee herättää vierailija lukemaan tarjotusta tuotteesta tai palvelusta lisää, katsomaan video tai pyytämään tarjouspyyntö yrityksen myynniltä.

Usein opastava sisältömarkkinointi voi olla esimerkiksi ”ladattava opas” ”Vältä asiakkaat karkoittava pakkomyynti ja aloita potentiaalisen kohderyhmäsi opastaminen  tuotteesi hyötyihin ja etuihin.” Oppaissa on yleensä lyhyesti kiteytetty tuotteen ominaisuuksia ja vertailtu kilpailevia tuotteita. Näissä annetaan ilmaiseksi tietoa markkinan tilanteesta ja kuinka tuotteita käytetään oikein ja siten pyritään luomaan ennakkoon ostajalle ns. Give-and-get, malli joka asemoi yrityksesi tuotteen myönteiseen valoon potentiaalisen asiakkaan mielessä.

SoMe-Markkinointi osana sisällöntuotantoa

No niin. Miten nämä kaksi sitten taasen liittyvät toisiinsa. Ajatellaanpa noita milleniaaleja jotka eivät hirmuisesti pyöri esim: Facessa tai twitterissä, vaan instassa. Kiva kuva ja video omasta elämästä ja vaikka lomamatkalla. Otetaampa hörppyä vähän kokiksesta ja videoidaan tunnelmaa uudet kuteet päällä. Ketä seuraat instassa ja millaisten tahojen kanssa seurattavat henkilöt / brändit tekevät yhteistyötä. Käytännössä hyvin moni nuori osaa tehdä sisältömarkkinointia hieman pinnallisella tavalla. Pyritään nostamaan tuota / imago positiiviseen valoon kohderyhmässä (”kaverit ja tutut”) Noh.. Kyllähän tätä moni vanhempikin somettaja harrastaa.

Organisaation tai yrityksen tulee pystyä tuottamaan sellaista sisältöä joko itsenäisesti tai ulkoistettuna joka kiinnostaisi omaa kohderyhmää (omaa potentiaalista asiakaskuntaa). Tässä voidaan mennä taas takaisin päin muutaman askeleen verran ja todeta että hyvät sisällöt SoMessa ovat myöskin ns. sisältömarkkinointia ja sillä pyritään vaikuttamaan vastaanottajan mielikuvaan esiintyvissä tuotteissa ja palveluissa myönteiseen sävyyn.

Hyvä sisältö omalle kohderyhmälle markkinoituna voi olla esimerkiksi laadukkaiden projektien videointeja ja tai ennen/jälkeen kuvien hyödyntäminen vaikkapa remonttipalvelua toteuttaessa.  Millaisiin tuloksiin sisältömarkkinoinnilla päästään suhteessa muihin markkinointi- ja mainonta keinoihin?

 • Laadukkaan sisällön avulla pystytään saamaan n. 3X enemmän liidejä / versus Klikki€
 • Sisältömarkkinointi on n. 70% edullisempaa kuin perinteinen ( outbound )vaikkapa kylmäsoiteltu telemarkkinointi ja tuovat näihin verrattuna 300% enemmän tuloksia.
 • Yritykset jotka käyttävät sisältömarkkinointia saavat sivuiltaan 6x paremmat konversiot kuin ne yritykset jotka eivätä käytä sisältömarkkinointia.

SoMessa sisältösi myös kohtaa yleisöä joka ei aiemmin ole ollut tekemisissä yrityksesi kanssa. Kun luot vaikkapa videosisältöjä ja hankit niille sponsoroitua mainontaa esimerkiksi facebookissa, pystyt näyttämään mainoksia sellaiselle kohderyhmälle joka ei aiemmin ole todennäköisesti tutustunut yritykseesi.

Myös erilaisissa FB-ryhmissä pystytään vaikuttamaan vaikkapa yrityspäättäjiin  ja saada heille tietoja uusista palveluista ja tuotteista. Ryhmissä olevat ihmiset kuuluvat varmuudella tiettyihin segmentteihin jotka pystytään päättelemään ihan ryhmien nimistä. Usein ryhmissä suora tuotesponsorointi ja mainostaminen on kiellettyä, joten se miten ryhmän sisällä yritetään sponsoroitua sisältöä tuottaa, pitää miettiä erityisen harkiten. Usein ryhmien sisällä voidaan tehdä ns. Ilmaiseksi auditointeja ja muita ryhmän jäseniä hyödyttäviä toimenpiteitä.

Tässä lyhyesti sisältömarkkinoinnista ja  sisällöntuotannosta ja sen roolin tärkeydestä yrityksen kotisivuilla liikenteen kasvatuksessa. Sisältömarkkinointi on erittäin tehokas tapa kasvattaa yrityksen tunnettuutta ja suoraan kaupan tekoa kustannustehokkasti. Jos tarvitset apua sisältömarkkinointi ponnisteluissa tai sisällöntuottamisessa, ota rohkeasti yhteyttä.

 

 

Tehdään töitä yhdessä?

Saatat myös hyötyä näistä…

Copywriting – Mitä se on?

Mitä on Copywriting ? Copywriting sotketaan usein sisällöntuotantoon / tekstituotantoon digimarkkinoinnissa ja muissa...

5 syytä tehdä Google-mainontaa

 5 syytä tehdä google-mainontaa juuri nyt Miten google-mainonta oikein toimii. Onko se niin hyvä mainosmuoto kuin...

Nettisivujen teko

Nettisivujen teko? 9 vinkkiä yrittäjälle!   1. nettisivujen teko alkaa suunnittelusta Näiden vinkkien avulla et...