KOTISIVUJEN HINTALASKURI

TÄYTÄ OHEINEN HINTA-LASKURI NIIN SAAT ARVION MINKÄ HINTAINEN PROJEKTISI OLISI MEIDÄN TUOTTAMANA


Laske nettisivujen hinta-arvio helposti hintalaskurilla

Verkkosivujen hintalaskuri

Täytä kaikki kentän kohdat

Vaihe 1 / 2

Sivujen määrä
Verkkosivuston toimintamalli
Graafinen ilme
Hakukoneoptimointi
Kerro tähän mitä muita toiminnallisuuksia sivustolla pitäisi olla käytössä. Lyhyt kuvaus riittää.

Yleistä nettisivujen hinnoista

Täysin ulkoistettujen nettisivujen hinta mietityttää varmasti monia. Paljonko nettisivujen tuottaminen oikein maksaa ja mistä hinnat kokonaisuudessaan muodostuvat. Joku opiskelija saattaa tehdä opintojen ohessa sivuja 150-300€ haarukassa. Joku yritys joka tekee joka toiminnallisuuden koodaamalla täysin räätälöitynä saattaa tarjota sivutuotantoa 15.000-25.000 luokissa. Laadun ja toteutusten todellinen määrittelijä kuitenkin aina on sivuston suorituskyky. Paljon sivusto tuottaa joko suoraa myyntiä tai vaikkapa b-b liidejä remonttiyritykselle.

JULKAISUALUSTAN JA LISÄOSIEN HINTA

Verkkosivupaketeissa on vertailukohtina usein se miten ne toteutetaan. Jos tekijänä on koodari joka koodaa paljon ns. Customoituna tai suomeksi räätälöitynä osina, on toteutus usein hinnakkaampaa kuin valmiista lisäosista ja teemoista rakennettu valmis verkkosivusto. Yleisesti WordPress esimerkiksi on täysin ilmainen julkaisujärjestelmä ja siihen pystyy hankkimaan joko ilmaisia tai maksullisia teemoja ja lisäosia. WordPress-sivuston pystyy hankkimaan hyvinkin edullisesti suhteessa siis täysin räätälöityyn vaihtoehtoon.

Paljonko koodarit ja graafikot ja tuottajat maksavat verkkosivujen teossa?

Jos ajattelet teettäväsi sivuston vaikkapa suurella digitoimistolla tai perinteisellä mainostoimistolla, voit laskea tekijöille erillisiä suunnitteluun liittyviä osuuksia. Mainostoimistossa sivuston ulkoasua suunnittelee graafikko, tai visualisti. Seuraavaksi sen koodaa julkaisuvalmiiksi koodari. Tässä välissä on tekstisisältöjä tehnyt sisällöntuottaja kirjoittanut yrityksesi ja palvelusi tuotetekuvaukset. Jos jokainen ottaa työtuntina hintaa 150€ /h ja jokainen tekee työtunteja projektiisi 15h. Voit laskea arvioilta kokonaisuuden hinnaksi n. 6500€. Tämä on tietysti tiimityötä ja aina sillä on oma hintansa.

Paljonko freelancer ottaa hintaa verkkosivujen tuotannosta

Mitä enemmän räätälöidään valmiita paletteja myyntikuntoon, sen edullisemmaksi kokonaisuus aina tulee. Miksi siis keksiä pyörää uudelleen ja maksaa jokaisesta osiosta korkeaa tuntityön hintaa? Freelancerit pystyvät tuottamaan osiot usein murto-osalla siitä mitä isot toimijat maksavat.

Työn osuus on se kakku mihin kokonaisuutta tulee peilata. Jos keskivertosivuston rakentaa n. 35h ja freelanserin tuntihinta on 90€ jää työlle kuitenki aina asiakkaan mukaisesti räätälöitynä vertailuhintaa n. 3000€. Tästäkin versiosta pystytään usein skaalaamalla tuottamaan edullisempia malleja jotka ovat todella kilpailukykyisiä teknisesti ja sisällöiltään. Graafiselta ilmeeltäkin todella uniikkeja toteutuksia.

WordPress-sivustojen ylläpidon hinta

WordPress lisäosat ja teemat tulee säännöllisesti käydä päivittämässä tekniikan kehittyessä eteenpäin. Ylläpitoa saa Suomessa wp-verkkosivuille n. 20- 250€ kk-hintaan. Aina siihen riippuen mitä tuottajan kanssa on sovittu tehtäväksi. Näihin saattaa sisältyä sisällöntuottoa tai hakukoneoptimointia.

Myös SoMea saatetaan tuottaa sisällöntuotoina yhteydessä verkkosivujen päivitysten kanssa. Toki tämä osio sellainen mitä pystyy yrittäjä itsekin tekemään. Moni haluaa sen kuitenkin ulkoistaa teknisen, markkinointi taidottomuuden tai muun osaamattomuuden vuoksi. Usein yrittäjä ei halua käyttää omia työtuntejaan siihen mistä itselle ei makseta.