Paikallinen hakukonelöydettävyys

Paikallinen hakukonelöydettävyys  on ensisijaisen tärkeää yritykselle joka tarjoaa palvelujaan tietyllä maantieteellisellä sijainnilla. Vaikkapa yritykselle jonka potentiaaliset asiakkaat etsivät hakuneesta laadukkaiden kotisivujen tekijää Lahdesta.  Usein verkkosivut eivät tuota yhteydenottoja ja tarjouspyyntöjä koska paikallista hakukonenäkyvyyttä (Local SEO optimization) tai SEO optimointi on jätetty huomioimatta hakukonelöydettävyys strategiassa kokonaan. Google-optimointi tai hakukonelöydettävyys aluellisesti on todella tehokas tapa myydä omia palveluja ja tuotteita niitä etsiville ihmisille. Google hakutuloksissa esimerkiksi karttasijoituksen konvertoituvat todella tehokkaalla prosentilla kyselyiksi ja tilauksiksi.

Alla on vinkkejä kuinka pystyt kehittämään yrityksesi paikallista hakukonelöydettävyyttä.

Tee yrityksellesi google my business tili

Google my business-tiliin pystytään lisäämään yrityksesi aukioloajat, osoitteet ja  muut tärkeimmät yhteystiedot. Sinne saadaan myös tietoa yrityksen tuotteista ja palveluista. Asiakkaat pystyvät jättämään arvosteluja palvelustasi, sekä esittämään kysymyksiä palvelustasi, ennen vaikkapa vierailua kivijalkamyymälässäsi.

Arvostelujen avulla saat luotua yrityksestäsi ja tuotteistasi positiivista kuvaa, sekä niiden avulla saat hieman paremmin yritystäsi esille googlen eri hakutuloksissa.

My business-tilin kautta on mahdollista myös tehdä postauksia, yrityksesi kampanjoista, ale-myynneistä, uusista tuotteista ja tapahtumista joihin yleisö voi osallistua. Tilin luonnin yhteydessä on syytä kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin

 

 • Valitse oikea toimiala
 • Tee yrityksellesi hyvä myynti-ja palvelukuvaus?
 • Lisää laadukkaita kuvia yrityksesi tiloista ja tuotteista
 • Postaa ajankohtaisia asioita my-post osioon.
 • Pidä huolta että sivulla on oikeat aukioloajat
 • Tarkista yhteystiedot
 • Pyydä arvosteluja asiakkailtasi Google my-business osioon.

 

SEO optimointi paikallisesti kohderyhmällesi

Paikallinen SEO optimointi on yksi tärkeimpiä asioita hakukonemarkkinoinnin suunnittelussa, varsinkin jos tarjoat palveluosaamista, vaikka remontti, ravintolapalveluita, terveys, siivous jne. Paikalliseen hakukonelöydettävyyteen osittain vaikutetaan myös oman yrityksesi verkkosivusi palvelukuvausten luonnin yhteydessä. Ohessa asioita jotka vaikuttavat yrityksesi löydettävyyteen paikallisesti.

SeO Optimointi karttatuloksiin ja paikkakuntakohtaisiin hakuihin

 • Käytä paikkakuntasi nimeä sivuston palvelukuvauksissa
 • Etsi laadukkaita sitaatiopaikkoja yrityksesi linkityksessä
 • Selvitä oman toimialasi käytetyimmät hakutermit ja käytä niitä yrityskuvausten yhteydessä
 • Tee yritysprofiileja ilmaisissa sähköisissä alustoissa ja sosiaalisen median kanavissa.

 

{

voin auttaa sinua kasvattamaan sivustosi tuottavuutta

Eikö mainontasi tuota tulosta? Voin auttaa sinua tekemään parempaa tulosta. Kerron nopeasti kohdat joita siinä kannattaa kehittää. Ota alta yhteyttä, tai juttele minun kanssa chatissa -->oikealla alhaalla

Passe Silvennoinen

yrittäjä, Forta Media

Tehdään töitä yhdessä?