Google Shopping

Written by Passe

Kasvatan asiakkaitteni myyntiä erilaisin digimarkkinoinnin keinoin. Olen yrittäjä Forta Media, vuodesta 2013.

25 kesäkuun, 2019

Google shopping – alkaa suomessa

Mikä on Google Shopping?

Google shopping on google-mainonnan mainosmuoto joka on rantautunut 2019 kesäkuussa Suomeen. Kyseessä on siis uudenlainen mainosformaatti Suomen Google.fi mainonnan tarjonnassa joka on suunnattu verkkokauppiaille ja perinteisille kivijalkamyymälöille.

Perusideana mainoksen luonteelle on se, että kauppiaat pystyvät esittelemään jo tuotteitaan Google.fi hakutulosten rinnalla ja googlen hakuverkoston sivustoilla. Mainostaminen tapahtuu kuvallisten mainoksien avulla, ennen kuin potentiaalinen asiakas siirtyy hakutuloksista verkkokauppaan tai etsii kivijalkamyymälän yhteystietoja. Google-Shopping on vielä alkuvaiheessa Suomen hauissa, joten vielä se ei ole tullut suuren yleisön ”silmille” hauissa.

1. luo kauppiasportaali tili

Perustaaksesi Google shopping kampanjan, täytyy sinulla olla Kauppiasportaali. Kauppiasportaali toimii alustana joka kommunikoi Googlen perinteisen mainoshallinnan kanssa ja  jota päivittämällä mainonnassa käytettävät  tuotetiedot ja varastonhallinta ovat ajantasaisia myös mainoksissa. Kampanjoita hallitaan ja luodaan perinteisen Google-Ads mainonnan hallintapaneelissa

2. Google shopping mainokset

Shopping-mainokset luovat erittäin potentiaalisen mainospaikan heti googlen etusivulla. Amerikassa jossa shopping-mainonta on ollut jo vuosia käytössä on tulokset kääntyneet siten, että suurin osa verkkokauppiaiden Google-ads budjeteista halutaan hyödyntää nimenomaan Shoppingin puolella.  Mainokset ovat laadukkaita kuvallisia mainoksia joihin saa monipuoliset tuotetiedot  Tietoihin sisältyvät tuotteen kuva, nimi , hinta ja kauppiaan yrityksen nimi, sekä linkitys tuotteeseen verkkokaupassa.

Mihin Google Shopping mainokset sijoittuvat?

Shopping mainokset näkyvät Googlessa ja hakukumppanien sivustoilla. Sinä voit valita näkyykö mainoksesi googlen hauissa vai hakukumppanien verkostoissa. Usein uusien mainosformaattien tullessa mainosalustoille, niiden klikkihinnat ovat äärimmäisen kilpailukykyisiä. Kannaakin siis rohkeasti lähteä testaamaan Google-shoppingia molemmissa kanavissa.

Shopping-mainosten sijoittelut

Shopping mainokset tulevat näkymään googlen hakutulossivun oikealla palstalla. Sekä hakuverkoston erilaisilla sivustoilla.

3. Kenelle Google-Shopping mainonta soveltuu?

Olitpa sitten verkkokauppias tai kivijalassa myymälässä tuotteita myyvä, on tämä mainostapa joka varmasti tuo sinulle hyvin kauppaa jopa pienillä mainosbudjeteilla. Kivijalassa erityinen mainostuksen kulma voi olla tuotteita omalta lähistöltään etsivien ihmisten tavoittaminen.  Tämä ominaisuus tuo aivan uuden ulottuvuuden perinteisen kivijalan tuotteiden mainostamiseen alueelliseen ja paikalliseen mainostamiseen Googlessa.

Kivijalkamyymälää etsivä Shopping-mainosta ja siirtyy Googlen isännöimälle kauppiassivulle, jolla näytetään kaikki oleelliset yhteystiedot kivijalastasi. Sivulta  potentiaalinen asiakas voi soittaa kauppaan tai saada reittiohjeet kaupalle. Verkkokaupoissa vierailijat ohjataan suoraan tuotteen myyntisivulle, jossa on laadukas myynti- ja tuoteseloste ja ostaminen tapahtuu, kuten verkkokaupoissa yleensäkin tehdään.

4. ota oma paikkasi Googlen etusivulla useassa paikassa.

Lyhyesti Google shoppingin hyödyt. Perinteisellä tekstimainonnalla pystytään näyttämään mainospaikoilla vain yksi tekstimainos. Google shoppingin puolella pystytään näyttämään samaan hakuun useamman tuotteen mainos vaikkapa samalta myyjältä. Myös sellainen tilanne on mahdollista toteuttaa, että sama myyjä saa samanaikaisesti sekä perinteisen tekstimainoksen, että google shopping mainokset näkyviin.

Mitä useampi myyntipiste, sen paremmalla todennäköisyydellä teet kauppaa. Ja maksat vain toteutuneista klikeistä. Mikäli haluat testata Google Shoppingia ja kaipaa siihen asiantuntevan ammattilaisen apua voit ulkoistaa mainonnan tuotannon meille. Ota yhteyttä ja kysy shoppingista.

.

 

 

{

voin auttaa sinua kasvattamaan sivustosi tuottavuutta

Eikö mainontasi tuota tulosta? Voin auttaa sinua tekemään parempaa tulosta. Kerron nopeasti kohdat joita siinä kannattaa kehittää. Ota alta yhteyttä, tai juttele minun kanssa chatissa -->oikealla alhaalla

Passe Silvennoinen

yrittäjä, Forta Media

Tehdään töitä yhdessä?

 

Saatat myös hyötyä näistä…

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.