5 kuuminta trendiä digimarkkinoinnissa vuonna 2019?

Written by Passe

Kasvatan asiakkaitteni myyntiä erilaisin digimarkkinoinnin keinoin. Olen yrittäjä Forta Media, vuodesta 2013.

14 helmikuun, 2018

Tässä digimarkkinoinnin 5 trendiä vuonna 2019.

1. Videot kaikissa sen eri muodoissa…

Youtube-videot, yritysesittelyt, selitysvideot ja introt ja myyntivideot. You name it. Mikään ei ole sosiaalisessa mediassa, sivuilla ja siellä missä videoiden avulla pyritään luomaan parempi kontakti kohderyhmään, kuin video. Jos et ole vakuuttunut niin ohessa hieman statseja joista voi ylimalkaisesti päätellä paljonko porukka katselee videoita eri kanavissa.

  • Youtubessa katsotaan miljardi tuntia videoita joka päivä
  • Facebookissa katsotaan 8 miljardia eripituista videota päivittäin
  • 82% twitterin käyttäjistä katsoo siellä päivittäin vidoita.

Videot mahdollistavat markkinointiin aivan uudenalaista sisällöntuotannon mahdollisuutta, koska sen houkuttavuus on monikertainen verrattuna kilpaileviin sisältömarkkinoinnin muotoihin; ääni, teksti, kuva. Yksi asia mikä eri alustoja vertaillessa kuitenkin nostaa päätään on se, että mobiililaitteet ovat se väline,jossa videoita katsellaan. 90% twitterin video katseluista ja 60% youtube-videoista katsellaan mobiililaitteilla. n. 60 markkinoijista on tutkimusten mukaan kokeilemassa videota jossain markkinointikanavassaan tänä vuonna.

2. Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi on pikkuhiljaa yleistymässä Suomen markkinointiskenessä, mutta maailmalla vaikuttajamarkkinointi on todella yleistä. Yleisin esimerkki vaikuttajamarkkinoinnista on esimerkiksi, tubettajat. Maailmalla vaikuttajamarkkinoijat saavat lisääntyvää kysyntää isoilta brändeiltä ja sopivat pitkiä sopimuksia eri tahojen kanssa. Yksi tyypillinen esimerkki myös vaikuttajamarkkinoinnin trendeistä on instagram ja siellä tapahtuva tuotesponsorointi vaikuttajien taholta. Miksipä ei koska instassa on paljon porukkaa. Suosituilla vaikuttajamarkkinoijilla seuraajia saattaa olla satojatuhansia. Siitä vaan videoille sopivasti sponssituotteita esille ja vuolemaan kultaa.

3. Tekoäly markkinoinnissa ja mainonnassa

Kaikkihan tietää tekoälyn eikö vaan..? Tai siis mitä ihmettä. Itseohjautuvat autot on tulossa ja jääkaappi kohta ilmoittaa milloin ruoka on loppumassa. Mutta tekeekö kohta joku robotti sun puolesta markkinointia? Joo kylläpä vain. Tekoäly pystyy löytämään Somesta profiileja jotka ovat ”verrokkeja” nykyisistä asiakkaistasi ja tämän jälkeen pystyt mainostamaan suoraan heille. Tai Google näyttää mainostasi suoraan jo sellaisille googlettajille jonka tekoäly tietää olevan kohta hankkimassa tuotetta joka vaikka sinun yrityksesi myy. Aika näyttää kuinka tämä lähtee toimimaan. Mutta erittäin mielenkiintoista nimenomaan mainonnan tuloksellisuuden kannalta.

4. Chatbotit valtaavat maailman

2019 vuonna sosiaalisen median botit ottavat keskustelut haltuun ylivoimaisella tekoälyllä.Tämä näkyi osittain jo vuonna 2018, mutta mitään järkevän oloista keskutelua ei itsellä ainakaan bottien kanssa ole tullut käytyä. No chättibotteja on kehitetty vuosia, mutta nyt niiden povataan yleistyvän asiakaspalvelun ja myynnin toiminnoissa. Jonkun tutkimuksen mukaan vuonna 2022, olisi 85% kaikesta kuluttajaviesteistä organisaatioille, jonkin botin kanssa suodatettua viestintää. Lähes 60% milleniaaleista kertovat käyttävänsä chattia asioidessaan yritysten kanssa. Yli 70% samasta kohderyhmästä kertovat uskovansa asioivansa tulevaisuudessa botin kanssa jossakin kohtaa kuluttajapolkua.

5. Sosiaalisen median tarinat

Snapchat, Insta, Facebook, Youtube. Kaikissa kanavissa on mahdollista kertoa oma päivittäisen tarinansa kohokohta, vain siitä hekumasta että hetken päästä se tulee samaisesta kanavasta katoamaan. Tässäpä oiva lisä joillekkin brändeille toteuttaa menettämisen pelkoon perustuvaa markkinointia. Tietyllä tapaa ne ovat erittäin mukaansa tempaavia videoita tyylinsä ominaisuuden vuoksi.

 

Tässä suppea listaus mitä trendejä vuosi 2019 antaa odottaa. Kannattaa ottaa jokin näistä itselle testiin ja katsoa miten se omaa markkinointia saa draivattua eteenpäin. 

 

 

 

 

Saatat myös hyötyä näistä…

5 syytä tehdä Google-mainontaa

5 syytä tehdä google-mainontaa juuri nyt Miten google-mainonta oikein toimii. Onko se niin hyvä mainosmuoto kuin...

Nettisivujen teko

Nettisivujen teko? 9 vinkkiä yrittäjälle!   1. nettisivujen teko alkaa suunnittelusta Näiden vinkkien avulla et...

Kannattava facebook-mainonta

  kannattava facebook-mainonta Yleinen kysymys, joka usein syntyy keskusteltaessa Facebook-mainonnasta, on...